zwanger?

we begeleiden u graag

Proficiat met uw zwangerschap! Een bijzondere tijd breekt aan. Het team van AZ Sint-Lucas Brugge staat klaar om u de komende 9 maanden te begeleiden tijdens uw zwangerschap.

meer weten

gynaecoloog raadplegen?

ons team specialisten staat voor u klaar

U vraagt zich af wat het beste voorbehoedsmiddel is, u heeft een afwijkend uitstrijkje of u heeft een gynaecologisch probleem? Elk van onze gynaecologen helpt en informeert u graag verder.


U vindt bij ons expertise in de Borstkliniek, Bekkenbodemkliniek, de Fertiliteitskliniek (CRG), de Menopauzeraadpleging en de Gynaecologische oncologische raadpleging.

maak een afspraak

Een afspraak maken in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis. Dat kunt u gemakkelijk telefonisch. U kunt ook online een afspraak aanvragen waarna u door ons secretariaat gecontacteerd wordt.

nieuws
28.04.2020

COVID-19 - Welke raadplegingen kunnen doorgaan?

In het kader van COVID-19 infectie en rekening houdend met het advies van het FOD Volksgezondheid, zijn de volgende maatregelen genomen:

Vanaf 16/03/2020 werd beslist om ALLEEN DRINGENDE EN VERLOSKUNDIGE RAADPLEGINGEN DOORGAAN. Gezien de duur van crisis en de nood aan goede zorg worden deze maatregelen geleidelijk bijgestuurd.

Het blijft belangrijk dat raadplegingen die niet echt nodig zijn uit te stellen, het is uiteraard aan de individuele gynaecoloog om uiteindelijk te evalueren of iets dringend is of niet. We hebben ook telefonische consulten waarbij de arts u opbelt om uw probleem te bespreken.

In overleg met de beroepsvereniging worden de volgende consultaties uitgevoerd:

- verloskunde / prenatale zorg

- fertiliteit: blijft voorlopig on hold

- gynaecologische raadpleging voor klachten zoals ernstige bloedings- en pijnklachten, postmenopauzaal bloedverlies, colposcopie, wijziging of start anticonceptie

- oncologische raadplegingen, tenzij bepaalde follow-up raadplegingen, deze kunnen eventueel worden uitgesteld of telefonisch gebeuren