Terug naar borstkliniek

hoe kan ik de Borstkliniek contacteren?

In het AZ Sint-Lucas is de Borstkliniek bereikbaar via route D 077. De lokalen van de Borstkliniek bevinden zich ter hoogte van de gang gynaecologie op de gelijkvloerse verdieping.

Openingsuren: op maandag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 17u.

T: 050/36.51.06

E-mail: borstkliniek@stlucas.be

www.borstkliniekbrugge.be

voor wie is de Borstkliniek?

De Borstkliniek is er voor mannen en vrouwen met een goedaardige of kwaadaardige aandoening van de borst. Meestal wordt u doorverwezen door de huisarts, gynaecoloog of behandelend arts in het ziekenhuis maar u kunt ook rechtstreeks een afspraak maken via het secretariaat gynaecologie of via de Borstkliniek. Ook wie meer informatie wenst over borstkanker of preventie van borstkanker kan terecht bij één van de medewerkers van de Borstkliniek. 

hoe snel kan ik geholpen worden?

Wanneer u een borstprobleem ondervindt, streven wij naar een afspraak binnen de 24 uur bij één van de borstspecialisten.

Wanneer er op dat moment ook een weefselonderzoek gebeurt, proberen we binnen de 24 à 48 uur het resultaat te kennen en mee te delen.

borstverpleegkundige?

De borstverpleegkundige is uw persoonlijk aanspreekpunt voor informatie over de ziekte en behandeling of ondersteuning wanneer u of uw familie het even moeilijk heeft. Zij is aanwezig bij de consultatie en ondersteunt u bij de diagnose of slecht nieuws, helpt u in de periode van de bijkomende onderzoeken, is bij u rondom de operatie en bij de resultaatsbespreking. Ook tijdens de nabehandeling blijft u met haar in contact en volgt zij u daarna verder mee op. Met al uw vragen en gevoelens kunt u bij haar terecht, wanneer nodig verwijst zij u naar een medewerker uit het team van “de Borstkliniek". U kunt een borstverpleegkundige bereiken op 050/36.51.06.

Borstkliniek wettelijk erkend

De Borstkliniek van het AZ Sint-Lucas bestaat sinds 1997. De federale overheid voorziet diverse erkenningscriteria voor de borstklinieken in België. Als AZ Sint-Lucas zijn wij erkend als ‘coördinerende borstkliniek’. Een ruime expertise is gebundeld in een multidisciplinair team. Deze expertise omvat diagnosestelling met de nieuwste radiologische technieken, sneldiagnostiek op weefsel, chirurgie met oncoplastische technieken, behandeling en nabehandeling gebaseerd op de recentste wetenschappelijke evidentie, psychosociale begeleiding, informatieverstrekking en revalidatie. 

maak een afspraak

Een afspraak maken in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis. Dat kunt u gemakkelijk telefonisch. U kunt ook online een afspraak aanvragen waarna u door ons secretariaat gecontacteerd wordt.