Terug naar zwangerschap

De duur van het verblijf op de kraamafdeling is afhankelijk van het type bevalling. Na een vaginale bevalling verblijft een moeder in principe drie nachten op de kraamafdeling. Na een keizersnede is dat vijf nachten. 

Het verblijf op de materniteit is bedoeld om even tot rust te komen en te wennen aan de nieuwe baby('s).

Samen met de moeder starten de vroedvrouwen de voeding op, verversen ze de eerste luiers, geven de baby een badje, enz. Daarnaast geven ze heel wat tips & tricks mee.


Bezoek is welkom van 14u-20u. In functie van de korte ligduur raden we echter aan om bezoek zoveel als mogelijk te beperken. Op die manier kan de tijd optimaal benut worden om te rusten en de baby te leren kennen.

Voor onze kersverse papa's gelden uiteraard geen bezoekuren. Voor een éénpersoonskamer en familiekamer(suite) bieden we de papa’s de mogelijkheid om te overnachten. Het is de bedoeling dat ook zij leren om 's nachts met de baby om te gaan en dat ze onze mama's kunnen ondersteunen.


Wij houden zoveel mogelijk rekening met de kamerkeuze. Men kan kiezen uit een tweepersoonskamer, éénpersoonskamer, familiekamer en familiesuite.

Het is niet mogelijk een kamer op voorhand te reserveren. Bij opname wordt gevraagd welke kamer jullie wensen. Deze wordt dan toegewezen op basis van beschikbaarheid. Elke kamer beschikt over televisie, telefoon, microgolfoven, frigo en een eigen badkamer met douche, toilet en lavabo.

maak een afspraak

Een afspraak maken in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis. Dat kunt u gemakkelijk telefonisch. U kunt ook online een afspraak aanvragen waarna u door ons secretariaat gecontacteerd wordt.