Terug naar zwangerschap

U vindt een zelfstandige vroedvrouw met ervaring en een kwaliteitslabel bij u in de buurt via de tiende maand of via de website van de vbov.

De zelfstandige vroedvrouw kan minstens zeven keer langskomen in het eerste levensjaar van uw baby(‘s). Om de overgang tussen materniteit en thuis in goede banen te leiden, komt de zelfstandige vroedvrouw zeker langs op dag 4 en 5 na de bevalling. De andere bezoeken worden daarna in samenspraak met u vastgelegd.

Bij borstvoedings- of andere problemen kunnen bijkomende huisbezoeken worden gepland, mits voorschrift van de gynaecoloog of pediater.

Deze bezoeken worden volledig terugbetaald door de mutualiteit. De vroedvrouwen met een kwaliteitslabel werken via het derdebetalersysteem. Informeer wel even of er bijkomende dossier- en/of kilometervergoeding gevraagd worden.


Om het zorgtraject optimaal te laten verlopen, wordt gevraagd om vóór de 28ste zwangerschapsweek contact te nemen met een zelfstandige vroedvrouw. Na een kennismakingsgesprek kan zij u in haar agenda inplannen.

maak een afspraak

Een afspraak maken in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis. Dat kunt u gemakkelijk telefonisch. U kunt ook online een afspraak aanvragen waarna u door ons secretariaat gecontacteerd wordt.